Αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το Linux για τις υπηρεσίες σας

Σκεφτείτε γρήγορα, ποιό είναι το πιο γνωστό λειτουργικό σύστημα που σας έρχεται στο μυαλό; Εάν ξέρετε τι σημαίνει ο όρος λειτουργικό σύστημα, έστω και τα πολύ βασικά, οι πιθανότητες είναι οτι το πρώτο που θα σκεφτείτε είναι τα Windows, κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό, καθώς τα συναντάτε στους περισσότερους υπολογιστές καθημερινά. Ωστόσο, σκεφτήκατε ποτέ ότι επειδή ακριβώς χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, υπάρχουν και πολλά λογισμικά που μπορούν να περιέχουν ιους; Δυστυχώς, αυτό είναι πραγματικότητα όσο αφορά τα Windows, για αυτό είμαστε εδώ να προσφέρουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική που χρησιμοποιείται από εταιρείες πληροφορικής για πολλούς λόγους : τα Linux. Καθώς είμαστε σίγουροι οτι μπορεί μην να το έχετε ακούσει μέχρι τώρα, είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε κάτι καινούριο και να σας δείξουμε μερικά λογισμικά που είναι συμβατά με τα Linux και σας βοηθούν να έρθετε σε επαφή με την δημιουργική σας φύση. Και έχουμε κρατήσει το καλύτερο για το τέλος: όλα αυτά είναι δωρεάν!

 

1. GIMP: Ο Μάγος της επεξεργασίας των φωτογραφιών

Στα Windows, το Adobe Photoshop θεωρείται το καλύτερο λογισμικό για την επεξεργασία εικόνων. Ωστόσο, έχει και τα μειονεκτήματα του: δεν είναι ήδη εγκαταστημένο στα Windows και δεν μπορείτε να το βρείτε δωρεάν. Το GIMP, ωστόσο, δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα που ήδη υπάρχει στα Linux αλλά είναι επίσης και δωρεάν. Το GIMP έχει όλα τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Adobe Photoshop και είναι πολύ πιο απλό στην χρήση. Όσο αφορά τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το πρόγραμμα, το μόνο όριο είναι ο ουρανός, έτσι μπορείτε να πειραματείστε λίγο προκειμένου να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά του, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να μπερδευτείτε απο την ποικιλία των επιλογών του. Το πρόγραμμα Toolbox αποτελεί τον καλύτερο φίλο ενός γραφίστα και τα εργαλεία του μπορούν να σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε σε οτιδήποτε.

 

2. Audacity: Το λογισμικό μίξης μουσικής για οποιοδήποτε καλλιτέχνη.

Το Audacity είναι ένα λογισμικό για μίξη και ηχογράφηση που είναι συμβατό και με τα Windows και τα Linux, είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και δωρεάν. Αυτό σημαίνει οτι μπορείτε να το αξιοποιήσετε πλήρως εύκολα και γρήγορα και είναι πολύ απλό ως σημείο επαφής με τον χρήστη. Επιπρόσθετα, είναι πολύ εύκολο στην χρήση ακόμα και για τους πιο άρχαριους. Μέσω του Audacity, θα έχετε την δυνατότητα να ηχογραφήσετε και να μιξάρετε, ενώ κάνετε οτιδήποτε τρελό σας έρχεται στο μυαλό. Δεν έχει σημασία τι θα σκεφτείτε, το Audacity έχει τα πάντα για να δημιουργήσετε μοναδικούς ήχους.

 

3. Cinelerra: Η τέλεια λύση για τους αρχάριους αλλά και τους πιο προχωρημένους.

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα για την επεξεργασία των βίντεο, όπως το Pitivi ή το Blender, αλλα το Cinelerra φαίνεται να είναι το πιο δημοφιλές, με εκατομμύρια λήψεις και χαρακτηριστικά που ικανοποιούν και αυτούς που το χρησιμοποιούν για πρώτη φορά αλλά και τους πιο έμπειρους. Ακόμα περιλαμβάνει την δυνατότητα επεξεργασίας του ήχου και μια μεγάλη ποικιλία απο εφέ. Τα βίντεο σας θα γίνουν ανάρπαστα με αυτό το πρόγραμμα, καθώς περιέχει ότι χρειάζεστγε για την μίξη και την επεξεργασία. Είμαστε σίγουροι οτι από αρχάριος θα γίνεται επαγγελματίας αμέσως!

 

4. Word LibreOffice: Το απόλυτο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για τα Linux

 

 

Όταν επιλέξετε το Linux ως το λειτουργικό σας σύστημα, το LibreOffice είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Εάν έχετε ποτέ χρησιμοποιήσει το Microsoft Word σαν το κύριο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, θα προσέξετε ότι το Word LibreOffice είναι πιο εύκολο στην χρήση, ειδικά αν εξοικειωθείτε με αυτό. Όπως το Microsoft Office, το LibreOffice προσφέρει ένα παρόμοιο σύνολο προγραμμάτων, όπως το Impress (για παρουσιάσεις) και το Excel LibreOffice ( θα συμφωνήσουμε οτι το τελευταίο έχει το ίδιο όνομα με το πρόγραμμα των Windows, αλλά θα επιμείνουμε ότι είναι πιο εύκολο στην χρήση). Εάν είστε ένας συγγραφέας, μεταφραστής ή εκδότης, ή αν ασχολείτε με κείμενα με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή, αυτό το πρόγραμμα είναι φίλος σας και το LibreOffice θα σας προσφέρει οτιδήποτε χρειάζεστε, έτσι δεν θα σας λείψει το Word.

 

5. Visual Studio Code: Ο καλύτερος φίλος του προγραμματιστή

Ο προγραμματισμός μόλις έγινε πιο απλός μέσω του Visual Studio Code, καθώς αυτό το πρόγραμμα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Από την HTML στην PHP, τα πάντα μπορούν να γίνουν μέσω αυτού του προγράμματος εύκολα και γρήγορα. Στα Windows, τα άρχεια .txt είναι αυτά που χρησιμοποιούνται κυρίως για την δημιουργία κώδικα. Ωστόσο, τα Linux προσφέρουν πιο εξιδεικευμένα προγράμματα κατάλληλα για τους προγραμματιστές. Οι Web Developers μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το Koala και το phpMyAdmin. Αναμφισβήτητα, τα Linux είναι το καλύτερο για τους προγραμματιστές και τους web designers, έτσι αν είστε ένας από αυτούς, παρακαλώ εγκαταστήστε αμέσως τα Linux, κάθως το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να σας πείσει. Ας μην ξεχνάμε ότι το Terminal Emulator που προσφέρεται από αυτόλειτουργικό σύστημα είναι ένας άλλος καλός λόγος για να χρησιμοποιήσετε τα Linux.

 

Αυτή η λίστα απέχει από το να είναι πλήρης, αλλά καλύπτει την ουσία των υπηρεσιών που παρέχονται στο Giglancer. Το Linux παρέχει μια μεγάλη ποικιλία λογισμικών προγραμμάτων τα οποία ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε ανάγκη. Είμαστε σίγουροι οτι μόλις εγκαταστήσετε τα Linux η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη και η δουλειά σας θα γίνει πιο γρήγορα από ότι μέσω των Windows. Μπορείτε να μην μας πιστεύετε τώρα, αλλά δοκιμάστε το και μόνοι σας και θα δείτε.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα Linux είναι γενικά ένας καινοτόμος τρόπος για να λύσετε τα τεχνικά θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες σας. Για το κομμάτι του μάρκετινγκ, όμως, σας προτείνουμε μια άλλη λύση που θα σας βοηθήσει να μείνετε στην κορυφή μέσα από το άρθρο "Παρουσιάσεις μέσω βίντεο: Η νέα μόδα στο ψηφιακό μάρκετινγκ".

Με την χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε την χρήση των cookies, Πολιτική απορρήτουκαι τους όρους της υπηρεσίας . Περισσότερες πληροφορίες γιατα cookies