Συμβουλές για μια πιο αποτελεσματική έρευνα

Καθώς αποφασίσετε να κάνετε σίγα σιγά την είσοδο σας στον κόσμο των επιχειρήσεων, θα ακούτε συνέχεια οτι το κλειδί για να νικήσετε τον ανταγωνισμό είναι η έρευνα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές παγίδες: μπορεί να αφιέρωσετε πόλλες ώρες ψάχνοντας στο Internet ή μπορεί να μην ξέρετε από που να ξεκινήσετε, αλλά κρατήστε αυτό κατά νου: η έρευνα της αγοράς δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από επαγγελματίες. Μέσω αυτού του άρθρου, θα σας δείξουμε πως να εντοπίζετε αυτά που θέλετε με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο από το να σερφάρετε άσκοπα.

 

1.SEO

 

Κατανοούμε ότι πιθανότατα δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτός ο όρος. Η βελτιστοποιήση στις μηχανές αναζήτησης είναι ο μηχανισμός μέσω του οποίου μια επιχειρήση εμφάνιζεται στα πρώτα αποτελέσματα έαν κάποιος αναζητήσει τα προιόντα και τις υπηρεσίες της. Σε πιο απλούς όρους, πηγαίντε στο Google και ψάξτε την λέξη που επιθυμείτε. Δεν χρειάζετε να κάνετε τα πράγματα δύσκολα. Στην πραγματικότητα, όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο. Τώρα δείτε τι θα εμφανιστεί και βρείτε πως σχετίζεται με την λέξη που ψάχνετε. Συγχαρητήρια. Συνοψίζοντας το βασικό συστατικό της έρευνας σας της αγοράς είναι οι κατάλληλες λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιείτε στην ανάζητηση στο Google. Άνοίγουν όλες τις πόρτες.

 

2. Βρείτε τα πιο σχετικά αποτελέσματα

 

Τώρα που έχετε διαλέξει τις κατάλληλες λέξεις- κλειδιά, θα βρείτε τα αποτελέσματα τα οποία είναι τα πιο σχετικά. Ωστόσο, μπορεί να μείνετε έκπληκτοι από το πόσα πολλά θα εμφανιστούν, για αυτό είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι ακριβώς ψάχνετε πριν αρχίσετε την αναζήτηση σας στο Google. Για παράδειγμα, ψάχνετε για στατιστικές, τάσεις ή κριτικές; Τσεκάρετε τα blog για να πάρετε μερικές ιδεές; Οτι και αν διαλέξετε, να θυμάστε αυτό: να είστε συγκεντρώμενοι. Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει την έρευνα σας πιο αποτελεσματική και λιγότερο χρονοβόρα.

 

 

3. Ερωτήσεις

 

Όταν ψάχνετε στο Google ( ή οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης θέλετε), δεν είναι μόνο οι λέξεις κλειδιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά και οποιαδήποτε ερώτηση. Το πιο πιθανόν είναι οτι θα βρείτε τις απαντήσεις από το Yahoo ως πρώτο αποτελέσμα, αλλά μην τις παραβλέψετε, καθώς μπορεί να είναι ένας γρήγορος τρόπος να δείτε την πιο δημοφιλή άποψη πάνω στο θέμα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι ένας άμεσος και έξυπνος τρόπος να εντοπίσετε κατευθείαν την ουσία. Καμία ερώτηση δεν είναι άσχετη ή χαζή όταν έχει να κάνει με την αγορά έργασιας, αρκεί να είναι ξεκαθαρή και συνοπτική ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

4. Κριτικές

 

Ο καλύτερος παράγοντας αξιολόγησης για τις πιο δημοφιλείς απόψεις είναι οι κριτικές των πελατών. Ψάξτε κάθε προιόν ή υπηρεσία. Πριν το κάνετε αυτό, να έχετε κατά νου οτι υπάρχουν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, έτσι σίγουρα θα χρειαστεί να αξιοποιήσετε την κριτική σας σκέψη. Εάν είναι δυνατό, μπορείτε να δοκιμασέτε μερικά προιόντα ή υπηρεσίες παρόμοια με αυτά που επιθυμείτε να προσφέρετε. Έτσι θα μπορείτε να βιώσετε την εμπειρία ως αγοραστής και να διαπιστώσετε τις προυποθέσεις τις οποίες το προιόν σας ή οι υπηρεσίες σας πρέπει να μπορούν να πληρούν. Να θυμάστε ότι οι ανάγκες των πελατών σας δεν είναι ξένες ως προς τις δικές σας.

5. Social Media

 

Λοιπόν, αυτό είναι σχετικά εύκολο: οι πιθανότητες είναι ότι αν έχετε ένα προφίλ στο Facebook και/ή σε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο θα ακολουθείτε σελίδες και προφιλ σχετικά με τον επιχειρηματικό σας κλάδο. Τα κριτήρια που σας ωθούν να συμπεριφερθείτε κατά αυτό τον τρόπο είναι αυτά που ωθούν ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να συμπεριφερθούν κατά αυτό τον τρόπο. Επίσης, ο χρόνος που απαιτείται για τις ενημερώσεις στα social media έχει μειωθεί σημαντικα, έτσι δεν χρειάζετε να ψάξετε και να μάθετε τα πάντα σχετικά με την βιομηχανία σας. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, οτι οι αντιδράσεις των χρηστών στις ενημερώσεις είναι μέρος της έρευνας σας, έτσι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

Αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι πολύ βοηθητικά ενώ διεξάγετε την έρευνα σας, καθώς προσφέρουν πολύ σημαντικές πληροφορίες σε μικρό χρονικό διάστημα, κάνοντας την έρευνα σας πραγματικά αποδοτική και παραγωγική. Είτε θέλετε να ξεκινήσετε την καινούρια σας επιχείρηση είτε απλά θέλετε να παρέχετε τις υπηρεσίες σας μέσω του Giglancer, η έρευνα είναι ο σύμμαχος σας. Φυσικά, όποτε νιώσετε ότι χρειάζεστε βοήθεια, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να προώθησουμε τις υπηρεσίες σας οποιαδήποτε στιγμή, ασχέτως από το αν είστε αρχάριος ή έμπειρος.

Με την χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε την χρήση των cookies, Πολιτική απορρήτουκαι τους όρους της υπηρεσίας . Περισσότερες πληροφορίες γιατα cookies