Παρουσιάσεις μέσω βίντεο : Η νέα μόδα στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Το γνωρίζουμε πολύ καλά: Δεν μπορείτε να περιμένετε να δείξετε τα προιόντα ή τις υπηρεσίες σας και να εξηγήσετε στον κόσμο πόσο καταπληκτικό είναι και πως σας δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους. Έχετε χρησιμοποιήσει όποιοδήποτε τρόπο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, απο κείμενο μέχρι επεξεργασμένες με photoshop εικόνες. Ωστόσο έχετε απορρίψει ένα εργαλείο το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό και πολλά υποσχόμενο: τα video φυσικά. Μπορούμε να πούμε οτι δεν χρησιμοποιούνται αρκετά , αλλά η αποτελεσματικότητα τους μπορεί να είναι αρκετά υψηλή, σε συνδυασμό με περισσότερα πιο παραδοσιακούς και καθιερώμενους τρόπους του διαδικτυακύ μάρκετινγκ, όπως το SEO. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ακόμα πειστεί για την δυναμική των βιντεο, διαθέτουμε μερικά πολύ πειστικά επιχειρήματα, που θα σας ενθαρρύνουν να δημιουργήσετε το πρώτο.

 

 1.Τα βίντεο είναι πιο αποκαλυπτικά και ενημερωτικά

 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό αποτελεί γεγονός. Τα βίντεο έχουν μεγαλύτερη επιρροή στους καταναλωτές καθώς προσελκύουν την προσοχή τους στο προιόν ή την υπηρεσία που παρέχετε και μέσω αυτού σας προσέχουν πολύ περισσότερο ως πωλητή: βλέποντας σας σε ένα βίντεο θα σχηματίσουν μια εντύπωση και θα αποφασίσουν εάν θα συνεργαστού μαζί σας και θα συνεχίσουν με την διαδικασία της αγοράς. Ακόμα τα video σας επιτρέπουν να παρουσιάσετε τις υπηρεσίες και τις ικανότητες σας με ένα πιο προσωπικό τρόπο αναδεικνύοντας τις έτσι καλύτερα.

 

2. Είναι πιο πιθανό να τα μοιραστούν

 

Τα video είναι συνήθως πιο διασκεδαστικά και προσελκύουν την προσοχή στα προιόντα και τις υπηρεσίες σας. Εάν το video σας προκαλέσει θετικές αντιδράσεις σε αυτούς που το παρακολούθησαν, το πιο πιθανό είναι οτι θα το μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα. Ποιος ξέρει, ίσως το βίντεο σας αρχίσει να προβάλλεται παντού. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι το παρακολουθούν, πολλοί από αυτούς εξελίσσονται σε πελάτες, καθιστώντας έτσι τα video ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την στρατηγική σας. Πιο σημαντικά, θα τραβήξουν την προσοχή πάνω σας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να δοκιμάσουν το προιόν ή την υπηρεσία σας.

 

 3. Είναι πολύ εύκολο να τα παρακολουθήσετε

 

Αυτό κυριώς ισχυεί για τα εκπαιδευτικά βίντεο. Ένα εκπαιδευτικό βίντεο δείχνει την χρήση ενός προιόντος βήμα βήμα, και οι εικόνες βοηθάνε τους ανθρώπους να μάθουν κάτι καλύτερα από το να μιλήσουν ή να τους διδάξουν για αυτό. Το να κάνετε ένα video είναι πολύ αποτελεσματικό αν θέλετε το αγοραστικό κοινό να ενημερωθεί για το προιόν ή τις υπηρεσίες σας. Επιπρόσθετα, είναι ζωτικής σημασίας να είναι όσο πιο απλό γίνεται καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι που παρακολουθούν το βίντεο σας δεν ξέρουν τίποτα για αυτό. Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε ευκολότερο για τους καταναλωτές να εξετάσουν καλύτερα τα προιόντα σας και να πάρουν καποιες πληροφορίες για αυτά.

 

 4. Είναι ένας ανεκτίμητος τρόπος για να κάνετε ερωτήσεις.

 

Έχετε ακούσει ποτέ απο τις ενότητες με τις ερωτήσεις και απαντήσεις. Είναι πραγματικά ανεκτίμητες, ειδικά αν το κάνετε πολύ συχνά. Μέσω αυτών των ενοτήτων, δημιουργείτε εμπιστοσύνη μεταξύ εσάς και των πελατών και φαίνεστε πιο προσιτός. Βοηθάει αν ειδοποιήσετε τους πελάτες σας εκ των προτέρων ώστε να έχουν χρόνο για να σκεφτούν ερωτήσεις και για εσάς να προετοιμαστείτε για τις απαντήσεις, Ωστόσο δεν πρέπει να περιοριστείτε μόνο σε αυτές. Μπορείτε ακόμα να δημοσιεύσετε απαντήσεις μέσω βίντεο ξεχωριστά για κάθε ερώτηση ενός πελάτη. Με οποιονδήποτε τρόπο, τα video προσφέρουν μια αμεσότητα που δεν διαθέτουν τα άλλα μέσα του μαρκετινγκ και δημιουργούν οικειότητα.

 

 5.Μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ένας τρόπος διδασκαλίας

 

Παραδοσιακά, ο τρόπος για να δείξετε πως γίνετε κάτι ήταν μέσω του διαλόγου. Ωστόσο, πολλά προιόντα, όπως οι ηλεκτρονικές συσκευές, δεν μπορούν να περιγραφούν κατανοητά μόνο μέσω κειμένου. Οι εικόνες λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά ως ένας τρόπος επίδειξης, αλλά δεν είναι αρκετές σε μερικές περιπτώσεις. Συνεπώς τα video προσφέρουν το στοιχείο που λείπει: την κίνηση. Μέσω αυτών οι θεατές μπορούν να κάνουν οτι κάνετε, μιμώντας τις κινήσεις σας. Επίσης, εάν το διαφημηστικό σας βίντεο περιέχει ένα σλόγκαν, είναι πολύ πιο εύκολο για τους ανθρώπους να το μάθουν απέξω εάν σας ακούσουν να το λέτε σε ένα βίντεο αντί να το δουν απλά τυπωμένο. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, τα βίντεο μπορεί να είναι πολύ πειστικά όσο αφορά την επιτεύξη των στόχων αλλά και την διεύρυνση του αγοραστικού κοινού που παρακολουθεί τα προιόντα σας.

 

Εάν δεν έχετε τραβήξει ακόμα το πρώτο σας βίντεο, ήρθε η ώρα να το κάνετε. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το βίντεο σας, απο την απλή προβολή εικόνων σε πιο περίπλοκα, όπως την μίξη και την επεξεργασία. Πολλά βίντεο έχουν την τάση να παρουσιάζονται σε μια μορφή κειμένου και εικόνων ζωγραφισμένες σε ένα λευκό πίνακα, αλλά μπορείτε να κάνετε πολλά καταπληκτικά πράγματα με λίγη εξάσκηση. Φυσικά μην ξεχνάτε να προσθέσετε ένα βίντε στο οποίο θα παρουσιάζετε το gig σας, καθώς θα προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους στις υπηρεσίες σας ( προκειμένου να μάθετε πως να κάνετε ένα βίντεο στο Giglancer, παρακαλώ προσέξτε το βήμα 6 στο άρθρο μας “Πως δημιουργείτε ένα gig” ).

 

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας ώθησε να αρχίσετε να δημιουργείτε τα δικά σας προωθητικά βίντεο. Υπάρχουν υπέροχοι τρόποι να μεταδώσετε το μήνυμα σας, έτσι ήρθε η ωρα να κάνετε τα προιόντα σας και τις υπηρεσίες σας να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα μέσω αυτού του διασκεδαστικού και αποτελεσματικού τρόπου.

Με την χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε την χρήση των cookies, Πολιτική απορρήτουκαι τους όρους της υπηρεσίας . Περισσότερες πληροφορίες γιατα cookies